fbpx

Reklamacije i povrat robe

U cilju zaštite položaja potrošača Opštim uslovima poslovanja NAGEL ART NOIR uređuju se prava i obaveze potrošača, instrumenti i načini zaštite prava potrošača, informisanje i unapređenje znanja potrošača o njihovim pravima i načinima zaštite prava i druga pitanja od značaja za položaj i zaštitu potrošača.

Kupovina na daljinu je situaciona i individualna, pa se mogu dogoditi slučajevi gde će kupac tražiti od nas da se kupljena roba vrati iz više razloga ili će zahtevati povrat novca u slučaju neadekvatno pružene usluge. Zakon krajnjem potrošaču to omogućava u određenom roku. Nakon utvrđivanja da je roba vraćena u istom stanju kako je i poslata tj. prodata (neoštećena i ispravna i roba i ambalaža), vrši se povrat novca kupcu ili zamena uz doplatu za neki drugi artikal.

Kupac robu može da vrati samo u sledećim slučajevima :

UZ FISKALNI RAČUN I  UREDNO POPUNJEN OBRAZAC O ODUSTANKU OD UGOVORA ZAKLJUČENOG NA DALJINU.

  1. Krajnji kupac zakonski može vratiti robu u roku od 14 dana od preuzimanja proizvoda, slanjem robe kurirskom službom. U tom slučaju se obračunavaju i radni i neradni dani.
  2. Proizvod koji se vraća mora biti neotpakovan i uz proizvod mora biti priložen fiskalni račun kao i popunjen obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu.
  3. Kupac snosi isključivo direktne troškove vraćanja robe, osim ako se NAGEL ART NOIR saglasio sa tim da ih on snosi ili ako nije prethodno obavestio potrošača da je potrošač u obavezi da ih plati.
  4. Kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe.
  5. Ukoliko je greškom NAGEL ART NOIR fakturisana roba koju kupac nije poručio, rok za započinjanje procedure povraćaja robe je 24h od trenutka prijema robe, ne uključujući neradne dane.
  6. Ukoliko je proizvod poslat greškom, proizvod koji se vraća mora biti ne otpakovan i uz proizvod mora biti priložen fiskalni račun kao i popunjen obrazac o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu.
  7. Ukoliko je proizvod poslat greškom troškove vraćanja robe snosi NAGEL ART NOIR
  8. U gore navedenom roku kupac može tražiti da proizvod zameni za drugi proizvod, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Zato je najbolje za kupca da proizvode proverava prilikom prijema od kurira. Kupac nas o ovom obaveštava pozivom na telefon: 060 191 50 30 ili upućivanjem elektronske poruke na adresu: prodaja@filmfoto.rs

 

NAGEL ART NOIR je dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača, uključujući i troškove isporuke ukoliko je poslat pogrešan proizvod, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak.

NAGEL ART NOIR može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća, ili dok potrošač ne dostavi dokaz da je poslao robu trgovcu u zavisnosti od toga šta nastupa prvo. Po prijemu ovako poslate robe služba reklamacija će utvrditi stanje i ispravnost artikla i ukoliko su ispoštovani napred navedeni kriterijumi odobriti povraćaj novca ili zamenu proizvoda kupcu u skladu sa zakonskim obavezama

 

Kupac ima pravo na povrat novca ukoliko mu nije pružena željena usluga ili ukoliko je u procesu pružanja usluge došlo do oštećenja materijala kupca grubom nepažnjom pružaoca usluga. U navedenim slučajevima, usluge se refundiraju u novcu ili robi na izričit zahtev kupca, ukoliko pružalac tu robu ima na stanju.

Obrazac za povraćaj robe i raskid ugovora sklopljenog na daljinu možete preuzeti ovde:

Obrazac je u Word formatu u obliku formulara. Potrebno je da popunite polja u tabeli na svom računaru. Obrazac nije moguće samostalno menjati. Ukoliko imate poteškoća sa popunjavanjem, molimo da nas kontaktirate.