Da se predstavimo…

Fomapan 100 u Rodinalu
Filmfoto.rs je specijalizovana online prodavnica za prodaju fotografskog materijala i pružanje usluga razvijanja i skeniranja filmova, kojom upravlja Nagel Art Noir sa sedištem u Rumi. Naša delatnost su internet trgovina i usluge marketinga. 
 

Ovaj sajt nastao je iz ljubavi prema klasičnoj fotografiji u nameri da ona postane što dostupnija mlađim generacijama koje su odrastale uz digitalne fotoaparate i mobilne telefone. 

Naši proizvodi namenjeni su prvenstveno hobistima, studentima, početnicima, ali i profesionalcima sa dugogodišnjim iskustvom.

Klasična fotografija

U savremenom svetu u kojem dominira digitalna fotografija vrlo često se čuje još jedan termin – analogna fotografija. Nismo pristalice ovog termina, pa zato koristimo izraz klasična fotografija.
 
Na našem sajtu možete poručiti sav neophodni materijal za klasičnu fotografiju – od filmova, preko razvijača, fiksira, do fotopapira. Ohrabrujemo naše potrošače da sami uplove u mračne vode fotografije i osete čar ovog fotografskog procesa.

Digitalizacija

Za one koji nisu dovoljno vešti i još uvek se ne upuštaju u samostalno razvijanje filmova i fotografija, pružamo komletnu uslugu razvijanja crno-belih i filmova u boji (C-41 proces). 
 
Skeniranje je savremeni vid izrade digitalnog pozitiva sa negativ filma. Ono predstavlja digitalizaciju filma kao medija i omogućuje vam dalje prikazivanje i arhiviranje fotografija u elektronskom obliku.
Noritsu LS-1100 skener

Digitalizacija negativa vrši se posebnim skenerima. Pored digitalizacije negativ filmova, pružamo usluge digitalizacije slajdova – kako u rolnama, tako i u dijaramicama.

Pored digitalizacije fotografskih filmova, vršimo i usluge digitalizacije („prebacivanja“) VHS i miniDV kaseta na DVD ili drugimedij.