20.10.2020 24h Novosadski fotomaraton

24H NOVOSADSKI (ANALOGNI) FOTOMARATON 2020.

I ove godine, Filmfoto.rs organizuje (analogni) „24h novosadski fotomaraton“ i realizovaće se u saradnji sa Kulturnim centrom LAB, Novi Sad gde će se održati izložba zakazana za 23. novembar 2020. Ove godine, izložba se realizuje u saradnji sa CODR “Res Polis” koji će istog dana, na istom mestu održati i izložbu najboljih radova pristiglih po konkursu “Novosadski obektiv 2020.” Cilj maratona je da promoviše klasičnu fotografiju, tj analognu fotografiju kako se ona danas često naziva. Samim tim, na maratonu nije moguće učestvovati korišćenjem digitalne fotoopreme. Tema je “Novosadski divani”.  Cilj teme je da zabeližite trenutak razgovora, osmeha i radosti ljudi oko vas. Idealna prilika za one koji vole portrete i uličnu fotografiju.

Maraton će početi u subotu, 7. novembra 2020. u 11h dolaskom učesnika ispred prostorija CDOR “Res Polis”, ulica Branimira Ćosića 45, gde će se učesnici upoznati međusobno i upoznati organizatore. Okupićemo se na otvorenom, radi poštovanja epideiomoloških mera. Učesnicima će filmovi biti prethodno dostavljeni na kućnu adresu. Maraton traje 24h i završava se sutradan u nedelju, 8. novembra u 11h kada učesnici treba da donesu „ispucane“ filmove. Ukoliko ih ne donesu (ili ne pošalju po nekom) do navedenog roka, učesnici neće imati mogućnost učešća na zajedničkoj izložbi. Cilj jeste da fotografija nastane upravo u tih predviđenih 24h sata bilo kroz individualni ili grupni rad i druženje učesnika. Naknadno „ispucani“ filmovi se mogu poslati na adresu organizatora na razvijanje i skeniranje i autorima će fotografije biti i isporučene u elektronskom obliku.

Po završetku maratona, filmovi se razvijaju, a učesnicima fotografije dostavljaju na mail.  Učesnici će sami odabrati jednu fotografiju koju žele da predstave na zajedničkoj izložbi 23. novembra 2020. godine. Rok za dostavu odabrane fotografije je najkasnije do 16. novembra 2020. u 23:59h. Ukoliko učesnici ne odaberu fotografije pravovremeno i o tome ne obaveste organizatore, organizatori zadržavaju pravo da za izložbu sami odaberu fotografiju autora ili da ne odaberu ni jednu. O izboru fotografije, učesnici organizatore obaveštavaju putem maila i dostavljaju naziv fotografije. Mail za kontakt: maraton@filmfoto.rs 

24h novosadski fotomaraton 2020. nije nagradnog karaktera, ali učesnici mogu svoji fotografijama učestvovati na konkursu “Novosadski objektiv 2020.” i moraju se posebno prijaviti za učešće klikom ovde.

Participacija za učešće na maratonu se plaća u iznosu od 1.590,00 dinara kupovinom kupona za učešće i uključuje:

1 x crno-beli film (format: 135, lajka);
1 x razvijanje i skeniranje filma;
+ učešće na izložbi sa najmanje jednom fotografijom (fotografiju izrađuje organizator, ukoliko je dostavljena na vreme)

Učesnici sami vrše odabir fotoaparata i tehnike za rad. Molimo učesnike da ne koriste tehnički neispravnu ili neprovernu opremu. Filmovi koje fotoaparati pocepaju u celosti ili samo delimično, biće u potpunosti odbačeni i neće biti razvijeni. U tom slučaju odgovornost je na učesniku i novac neće biti vraćen. Ostali materijal koji je učesnicima potreban za rad nije uključen u cenu participacije (npr. baterije). 

PRIJAVA za učešće na 24h novosadskom fotomaratonu vrši se kupovinom paketa roba i usluga u našoj online prodavnici pod nazivom „Kupon za učešće 24h NS Maraton“ klikom na ovaj link i popunjavanjem svih traženih polja. 

Rok za prijavu je 1. novembar 2020. 

Uplata se vrši na tekući račun po instrukcijama koje dobijate od nas, a plaćanje mora biti izvršeno do 3.11.2020. kako bi se prijava smatrala validnom. Gotovinsko plaćanje i/ili plaćanje nakon roka predviđenog za prijavu nisu mogući. 

Predviđeni termin izložbe je 23. novembar 2020. godine sa početkom u 19h u prostorijama Kulturnog centra LAB u Novom Sadu. U slučaju pomeranja termina iz bilo kog razloga, učesnici će biti obavešteni pismeno, putem maila, a izložba će se organizovati u prvom narednom slobodnom terminu.

Dodatne informacije:

Tel. +381614724760
Mail: maraton@filmfoto.rs

MINIMALAN BROJ UČESNIKA
NEOPHODAN ZA ORGANIZACIJU
FOTOMARATONA JE 15 OSOBA.

Napomena: u slučaju nedovoljnog broja učesnika, događaj se otkazuje, a svi učesnici imaju pravo na povrat novca ili pravo da kupon od 1590 dinara iskoriste za kupovinu usluge razvijanja i skeniranja 2 komada crno-belog filma kod nas u narednih 6 meseci. U slučaju otkaza događaja, povrat novca vrši se isključivo na tekući račun. Za maloletne osobe, sredstva uplaćuju roditelji/staratelji, kojima se novac i vraća u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih.

Učesnik koji sam otkaže učešće nakon izvršene uplate prihvata da je izvršio kupovinu roba i usluga, ostvaruje pravo da mu se dostavi jedan film lajka formata (koji dobijaju i učesnici i da mu se pruže usluge razvijanja i skeniranja tog ili nekog drugog crno-belog filma u narednih 6 meseci od dana otkaza, te da mu ne sledi povrat novca. U tom slučaju, učesnik koji je sam otkazao, ima pravo da mu se dostavi roba (film) putem PostExpress-a na željenu adresu. Troškove pošatrine u tom slučaju snosi kupac.

Na ovaj način želimo da svi učesnici budu sigurni da će se jednom potvrđeni fotomaraton održati nakon prijave minimalnog broja od 15 osoba. Ne bismo želeli da dođemo u neprijatnu situaciju da zbog naknadnih otkaza učesnika, koji su uplatili učešće, budemo u situaciji da otkazujemo maraton. Isto tako, ne želimo ni da bilo koga oštetimo u slučaju sprečenosti učešća na maratonu.

Ovim se garanutuje da će svi dobiti film, razvijanje i skeniranje, čak i ako odustanu, dok se sa druge strane stvaraju uslovi za nesmetano održavanje maratona ako se prijavi najmanje 15 osoba.

Organizator:
Filmfoto.rs | NAGEL ART NOIR 
Orlovićeva 10/20
22400 Ruma
Srbija

PIB: 111297825
Matični broj: 65316340

Organizator zadržava pravo promene organizacije događaja, a o izmenama će javnost obavestiti putem ovog sajta.