20.11.2019 Novosadski fotoamaraton 2019

24h novosadski (analogni) fotomaraton 2020.

Ove godine, #filmfotoklub organizuje (analogni) „24h novosadski fotomaraton“ i realizovaće se u saradnji sa Kulturnim centrom LAB, Novi Sad. Cilj ovog „maratona“ je da promoviše klasičnu fotografiju, tj analognu fotografiju kako se ona danas često naziva. Samim tim, na maratonu nije moguće učestvovati korišćenjem digitalne fotoopreme. Tema je u slobodna.

Maraton će početi u subotu, 14. decembra 2019. u 12h (tačno u podne) dolaskom učesnika u prostorije Kulturnog centra LAB gde će preuzeti filmove, upoznati se međusobno i upoznati organizatore. Maraton traje 24h i završava se sutradan u nedelju, 15. decembra u 12h kada učesnici treba da donesu „ispucane“ filmove. Ukoliko ih ne donesu (ili ne pošalju po nekom) do navedenog roka, učesnici neće imati mogućnost učešća na zajedničkoj izložbi. Cilj jeste da fotografija nastane upravo u tih predviđenih 24h sata bilo kroz individualni ili grupni rad i druženje učesnika. Naknadno „ispucani“ filmovi se mogu poslati na adresu organizatora na razvijanje i skeniranje i autorima će fotografije biti i isporučene u elektronskom obliku.

Po završetku maratona, filmovi se razvijaju, a učesnicima fotografije dostavljaju na mail.  Učesnici će sami odabrati jednu fotografiju koju žele da predstave na zajedničkoj izložbi 28. januara 2020. godine. Rok za dostavu odabrane fotografije je najkasnije do 10. januara 2020. u 23:59h. Ukoliko učesnici ne odaberu fotografije pravovremeno i o tome ne obaveste organizatore, organizatori zadržavaju pravo da za izložbu sami odaberu fotografiju autora ili da ne odaberu ni jednu. O izboru fotografije, učesnici organizatore obaveštavaju putem maila i dostavljaju naziv fotografije. Mail za kontakt: maraton@filmfoto.rs 

24h novosadski fotomaraton 2019. nije nagradnog karaktera.

Participacija za učešće na maratonu se plaća u iznosu od 1.590,00 dinara kupovinom kupona za učešće i uključuje:

1 x crno-beli film (format: 135, lajka);
1 x razvijanje i skeniranje filma;
+ učešće na izložbi sa najmanje jednom fotografijom (fotografiju izrađuje organizator, ukoliko je dostavljena na vreme)

Učesnici sami vrše odabir fotoaparata i tehnike za rad. Molimo učesnike da ne koriste tehnički neispravnu ili neprovernu opremu. Filmovi koje fotoaparati pocepaju u celosti ili samo delimično, biće u potpunosti odbačeni i neće biti razvijeni. U tom slučaju odgovornost je na učesniku i novac neće biti vraćen. Ostali materijal koji je učesnicima potreban za rad nije uključen u cenu participacije (npr. baterije). 

PRIJAVA za učešće na 24h novosadskom fotomaratonu vrši se kupovinom paketa roba i usluga u našoj online prodavnici pod nazivom „Kupon za učešće 24h NS Maraton“ klikom na ovaj link i popunjavanjem svih traženih polja. 

Rok za prijavu je 5. decembar 2019.

Uplata se vrši na tekući račun po instrukcijama koje dobijate od nas, a plaćanje mora biti izvršeno do 5.12.2019. kako bi se prijava smatrala validnom. Gotovinsko plaćanje i/ili plaćanje nakon roka predviđenog za prijavu nisu mogući. 

Predviđeni termin izložbe je 28. januar 2020. godine sa početkom u 19h u prostorijama Kulturnog centra LAB u Novom Sadu. U slučaju pomeranja termina iz bilo kog razloga, učesnici će biti obavešteni pismeno, putem maila, a izložba će se organizovati u prvom narednom slobodnom terminu.

Dodatne informacije:

Tel. +381614724760
Mail: maraton@filmfoto.rs

MINIMALAN BROJ UČESNIKA
NEOPHODAN ZA ORGANIZACIJU
FOTOMARATONA JE 15 OSOBA.

Napomena: u slučaju nedovoljnog broja učesnika, događaj se otkazuje, a svi učesnici imaju pravo na povrat novca ili pravo da kupon od 1500 dinara iskoriste za kupovinu usluge razvijanja i skeniranja 2 komada crno-belog filma kod nas u narednih 6 meseci. U slučaju otkaza događaja, povrat novca vrši se isključivo na tekući račun. Za maloletne osobe, sredstva uplaćuju roditelji/staratelji, kojima se novac i vraća u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih.

Učesnik koji sam otkaže učešće nakon izvršene uplate prihvata da je izvršio kupovinu roba i usluga, ostvaruje pravo da mu se dostavi jedan film lajka formata (koji dobijaju i učesnici fWe can not put everything on worldwide visible, but we will put the next listings visible for buyers from Thailand.otomaratona) i da mu se pruže usluge razvijanja i skeniranja tog ili nekog drugog crno-belog filma u narednih 6 meseci od dana otkaza, te da mu ne sledi povrat novca. U tom slučaju, učesnik koji je sam otkazao, ima pravo da mu se dostavi roba (film) putem PostExpress-a na željenu adresu. Troškove pošatrine u tom slučaju snosi kupac.

Na ovaj način želimo da svi učesnici budu sigurni da će se jednom potvrđeni fotomaraton održati nakon prijave minimalnog broja od 15 osoba. Ne bismo želeli da dođemo u neprijatnu situaciju da zbog naknadnih otkaza učesnika, koji su uplatili učešće, budemo u situaciji da otkazujemo maraton. Isto tako, ne želimo ni da bilo koga oštetimo u slučaju sprečenosti učešća na maratonu.

Ovim se garanutuje da će svi dobiti film, razvijanje i skeniranje, čak i ako odustanu, dok se sa druge strane stvaraju uslovi za nesmetano održavanje maratona ako se prijavi najmanje 15 osoba.

Organizator:
Filmfoto.rs | NAGEL ART NOIR 
Orlovićeva 10/20
22400 Ruma
Srbija

PIB: 111297825
Matični broj: 65316340

Organizator zadržava pravo promene organizacije događaja, a o izmenama će javnost obavestiti putem ovog sajta. 

Tagged on: